Home
Foto's
Sitemap
Onze Kinderen
Vakantie
Feest Diana 50 jaar
Gastenboek

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen is vakantie houden een van onze grootste hobby`s. Met onze caravan hebben we al heel wat kilomers er op zitten. Meestal gaan we in het voorseizoen 3 maanden naar Bosbad Hoeven om daarna 3 weken te kamperen in spanje ( Blanes ) Echter dit jaar willen we gaan rondtrekken via Luxemburg, Italie ( gardameer ) naar Kroatie. In de winter gaan we meestal 1 week skieen, dus zijn we al geweest in Oostenrijk, Tsjechie en Frankrijk. We zullen in het rechtercollom een reisverslag gaan bij houden van onze laaste vakantie. Voor foto`s moet je klikken op de hier ondergeplaatste link.

 

www.maupdiana.spaces.live.com/

 

 

Wintersport 2008

 

Dit jaar vertrokken we op vrijdagavond met Lucien en Miranda met de bus van Lucien. Na een goede reis waar Maup en Lucien om de beurt hebben gereden kwamen we om 11 uur s`morgens aan. We konden niet zoals verleden jaar direct in ons huisje, maar dat losten we wel op door lekker op een terras in de zon te liggen. Onder het inchecken dachten een paar mensen dat Lucien en Maup wilden voordringen waarna ze wat geiriteerd reageerden. Bij het huisje aangekomen bleken die mensen onze buren te zijn, waar we de hele vakantie heel leuk mee zijn  opgegaan. 

Dag 1

Na een goede nachtrust vroeg op want we gaan skieen. Nadat we boven met de lift waren gekomen ontdekten we dat echt alle pistes open waren ( wat een verademing verrgeleken met het jaar er voor). Na een tijdje skieen zaten we ineens tussen de steenbokken ( Kicken). s`avonds gezellig gejokerd. 

 

Dag 2

We hebben met de buurtjes Roger en Monique afgesproken om met de bus naar Saint-Sorlin te gaan en vandaar uit een tocht te maken naar Saint-Colomban. Werkelijk een schitterende tocht met zeer goede sneeuw. Nadat we zijn aangekomen in Saint-Colomban komen we een leuk eetbarretje tegen midden in de bossen waarna de dames een lekkere chocolademelk nemen en de heren een paar lekkere biertjes. Inmiddels was de zon zo sterk dat de heren besloten om topless te gaan zonnen waar Roger wel opviel tussen Maup en Lucien. We hebben er nog foto`s van genomen.  s`avonds hebben lopen karaoken en en buzz gespeeld. Hebben veel gelachen

 

Dag 3

Weer vroeg op en weer een heerlijk zonnetje. Onze tocht ging nu via La cobier naar La Toussuire echt een prachtige tocht. Nadat we wat gedronken te hebben zijn we zo beetje de hele omgeving van La Toussuire afgeskied. Weer een leuke dag met een hoop kilometers. s`avonds wat gepokerd en gebept waarna we pas om 5 uur s`morgens naar ons bedje gingen pppffffffffffff.

Dag 4

Pas om 9 uur op {moest} want we hadden afgesproken met Rene en Roger om met z`n allen vanuit Saint-Jean d`arves naar Saint-Sorlin te skieen. We kwamen niet al te fris boven op de pistes maar we hebben de mooiste tocht van het gebied gehad. na heel wat kilometers geskied te hebben kwamen we aan in Saint-Sorlin waar we lekker op het terras in het zonnetje hebben gerelaxt. Na het gebied in Saint-Sorlin verkend te hebben zijn we langzaam richting huiswaarts geskied. Na het skieen hebben we op het dakterras nadat we Hanneke en Monique hebben gehaald lekker geborreld.

Dag 5

Weer vroeg op de pistes en naar La-Coubier geskied waarna we een terrasje hebben gepakt en vandaar uit in de prommenade zijn gedoken om wat winkels te bekijken. Vandaar uit via La-Toussuire naar Saint-colomban geskied. Weer de nodige kilometertje gemaakt. s`avonds hebben we met Bizz-Travel gezellig gebarbequed. Het was onwijs gezellig maar koud !!!!!!!!!!!. Nadat we het eten op hadden zijn we met de buurtjes naar ons huis gegaan waar we verder zijn apres-skieen. Een groot feest waar zelfs de lamp van het plafond werd geslagen ( triest ) waarna Miranda in haar broek zeek van het lachen. Maar gelukkig konden de monteurs Lucien en Roger de lamp repareren.

 

Dag 6

De laatste dag. We besluiten om de mooiste tocht te maken en dat is naar Saint-Sorlin. Nadat we bijna het hele gebied hebben afgeskied besluiten we om de steenbokken een laatste bezoekje te brengen. dat bleek nog een crime want het gebied is zo groot dat we ze niet konden vinden. Maar na lang zoeken, vonden we ze eindelijk waar we ze niet verwacht hadden. Daarna een laatste afdaling met pijn in ons hart afscheid genomen van de pistes en terug naar het huisje om vevolgens de skies schoon te maken en de rest in te pakken. s`avonds nog gezellig gejokerd.

 

Dag 7

Snik Snik Snik naar huis !!!!!!!!!!!!!!!!!! Nadat het huis is geinspecteerd word met de terugreis begonnen. Tot Lyon veel files gehad maar daarna konden we goed doorrijden. s`avonds een lekkere afscheiddiner in maastricht.

 

We hebben een hele leuke skivakantie gehad met een stralende blauwe lucht en perfecte sneeuw. Leuke mensen ontmoet dus met andere woorden perfect !!!!!!!!!   

Voor foto`s klik op onderstaande link.

www.maupdiana.spaces.live.com/

 

 

 

Zomervakantie 2007


1e week Italie

Woesdasavond vetrokken. Na een goede lange reis hebben we overnacht in Kramsach in oosterijk. Echt een fantastische camping in de bergen aan een mooi meer. De volgende dag vroeg vertrokken en doorgereisd naar Italie. Aangekomen aan het Gardameer op een echt schitternde camping met uitzicht op het meer.  We  hebben  leuke Engelse  mensen ontmoet       (een groot feest ) maar die zijn helaas wwer vertrokken. We hebben al verschillende tripjes gemaakt o.a naar Garda en Verona. Vooral Verona is prachtig met zijn mooie cultuur ( Opera arena ). Toen we uit Verona terug kwamen hebben we noodweer gehad op de camping. We gaan wat eerder naar Kroatie want het word de laatste 2 dagen steeds om 3 uur bewolkt.

Week 2 Kroatie

Na een vermoeiende  reis ( Verdwaald in Slovenie ggrrrrrr!!!!!!! ) komen we geradbraakt aan in Kroatie. Na 4 campings afgereden te hebben zijn we het zo zat dat we het liefste terug naar Italie waren gereden. Echt alles zat vol !!!!!. Maar niet getreurd, toch nog een plek op camping Lanterna in Porec. De plaats vinden we niet zo dus besluiten we  een hapje te gaan eten en de volgende dag door te reizen naar camping Polari in Rovinj. We zijn lekker uitgerust de volgende dag on 6 uur in de ochtend naar Polari vertrokken. Daar aangekomen hebben we echt een supervakantie gehad. Leuke buren en een echt een schitternde omgeving. Vooral de boottocht naar de limfjorden is fantastisch. Eten en drinken ( wijn ) wat je ook maar wilt. Jullie begrijpen wel dat Maup als een balletje van boord ging. Verder zijn we naar Pula geweest en heel veel gefietst langs de kust. Vooral de fietstocht van camping Polari naar Rovinj is echt de moeite waard. Verder iedere avond uit eten bij de vele grillrooms langs de weg waar je echt heerlijk kunt eten voor een lage prijs. Natuurlijk veel gesnorkeld en gezwommen. We hadden bijna altijd wel een ander privestrandje waar we elke ochtend heen fietsten, waar Maup altijd heel veel bekijks had met zijn aanhanger achter de fiets ha ha ha . We hebben ook nog kennis gemaakt met onze vrienden uit Koog aan de Zaan ( Niels, Margriet en de kids ) waar we veel mee zijn opgetrokken. Veel gelachen en lol mee gemaakt. Het is maar goed dat we naar Slovenie zijn doorgereisd want het was te gezellig ha ha ha. Kroatie is een schitterend en gezellig land en we komen er zeker volgend jaar weer terug.

 

Slovenie

We zijn om 6 uur s`morgens opgestaan met een punthoofd van hier tot Tokio ( Met Niels en Margriet doorgezakt tot half 4 in de ochtend bleehhhh ). Maar na een reis van 4 uur komen we aan op camping Sobec. We hebben een mooie plek aan het water gevonden waar we de caravan neerzetten. We hebben de luchtbedden opgepompt en zijn lekker dobberend op het water in slaap gevallen. Na een beetje bijgekomen te zijn van de zware nacht zijn we naar Bled gereden. Het is daar echt zo onwijs mooi. Bergen met kastelen en beneden een meer met groen water echt sprookjesachtend. De volgende dag zijn we met de gondel naar een kasteel gevaren. We hadden medelijden met de roeier want het was over de 40 graden. Er waren ook slovenische volksdansen wat erg leuk was om te zien. Slovenie heeft echt het mooiste natuur van alle landen die we gezien hebben, maar Kroatie vinden we gezelliger met zijn blauwe kust.

Terugreis

We zijn op 20 juli om 6 uur s`avonds aan de terugreis begonnen. We wilden eerst eerder gaan maar 44 graden was zelfs voor ons nog te heet, dus maar gewacht tot het een beetje afgekoeld was. De terugreis was niet zo als we gehoopt hadden. Eerst had de auto geen genoeg power dus heel veel terug schaken en heel veel rook uit de uitlaat !!!!!!!!. Toen we bij de grens van Oostenrijk-Duitsland aankwamen kwam er eens een noodweer aan, gewoon angstaanjagend. Natuurlijk gingen de ruitenwissers kapot waarna we de Duitse ANWB maar belden want we konden echt niets meer zien. Eenmaal aangekomen zij de monteur dat het niet gemaakt kon worden door de hevige regenval. Dus hij stelde voor  om ons naar de garage te slepen. Zo gezegd zo gedaan dus de auto op de vrachtauto en de caravan er achteraan. We hebben de hele nacht op het parkeerterrein geslapen waar we wel gelukkig stroom kregen van de zeer vriendelijke monteur. s`avonds worstjes opgewarmd en de film zwartboek gekeken wat achteraf nog heel gezellig was. De volgende dag hadden ze de auto om 9 uur s`morgens al gemaakt en zijn we verder zonder problemen thuisgekomen.

 

Zoals jullie kunnen lezen hebben we een hele leuke vakantie gehad wat we zeker volgend jaar weer gaan overdoen.....

http://maupdiana.spaces.live.com/



2